Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ΠΕΠΚΕ: Συνάντηση δικτύωσης στο χώρο του Hotspot Νεάπολης του Δήμου Βόλου

Στις  4 Οκτωβρίου  2024  πραγματοποιήθηκε στο χώρο του  Hotspot Νεάπολης   συνάντηση δικτύωσης  και συνεργασίας  με  το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης  της Περιφέρειας Θεσσαλίας  . Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους του Hotspot Νεάπολης  η επιστημονικά υπεύθυνη  του προγράμματος κα Παπαπαρίση Σόνια , οι Κοινωνικοί Λειτουργοί  κα Μαυρομύτη  Βασιλική και κα Ρεφενέ Έλενα , οι διοικητικοί της δομής  κα Τάνια Μωυσιάδου και ο κος Ζαμπέτογλου Βασίλης ,  εκ μέρους   του Παρατηρητηρίου οι Κοινωνιολόγοι κα Σοφία Ορφανιώτη και κα Αθανασία Παπαναστασίου .

 Σκοπός της συνάντησης ήταν : Αφενός η γνωριμία των συντελεστών των δυο δόμων ,  η αμφίδρομη  ενημέρωση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες , η  διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας καθώς και η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και συνοχής  και αφετέρου ο από  κοινού συντονισμός   δράσεων σε περιφερειακό επίπεδο.

   Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν  :

 Η ανάπτυξη κοινών δράσεων σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες  (με προβλήματα φτώχειας , ανεργίας , κοινωνικού αποκλεισμού κ.λ.π). Επίσης , αναλύθηκαν  οι βασικοί άξονες λειτουργίας του HOTSPOT  Νεάπολης  , οι παρεχόμενες υπηρεσίες  και οι δράσεις της Δομής  που στοχεύουν στην  καταπολέμηση της φτώχειας και στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των νέων .

Το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΠΕΠΚΕ) αποσκοπεί:

  • στην αποτελεσματική παρακολούθηση και συντονισμό των στόχων οι οποίοι εξειδικεύονται στο πλαίσιο της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕΣΚΕ)
  • στην ανάδειξη τοπικών αναγκών σε θέματα πολιτικών κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και αλληλεγγύης,
  • στη διαβίβαση στοιχείων και πληροφοριών στο Ε.ΓΠ.Σ. του Εθνικού Μηχανισμού,
  • στην αποτύπωση και χαρτογράφηση των χωρικών διαστάσεων της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

  Στο τέλος ,   έγινε   διανομή εντύπου  υλικού  και η συνάντηση έκλεισε με  την βεβαιότητα   για συνέχιση της συνεργασίας μας   .

Στοιχεία επικοινωνίας με Το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Διεύθυνση Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου (Πλατεία Ρήγα Φεραίου), 41110, Λάρισα:

Τηλ: 2413-506281, 2413-506279

Email: nfo@thess-entaxis.gr

www.thess-entaxis.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

  • Διεύθυνση:  Μπότσαρη &  Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι
  • Τηλ. Επικοινωνίας:    24210 62194
  • Email: hotspotneapolis@volos-city.gr
  • Ώρες λειτουργίας:    7:30πμ-15:30μμ